Прилуцький міський методичний центр
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Пятница, 26.04.2024, 19:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
МОН України
Педагогічна преса
УЦОЯО
КРЦОЯО
До уваги батьків!
м. Прилуки
Корисні посилання

Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації

Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д.Ушинського

Управління освіти Прилуцької міської ради

Пробне ЗНО-2017

01 квітня 2017 р. – українська мова і література;

08 квітня 2017 р. – англійська мова, біологія, географія, іспанська мова, історія України, математика, німецька мова, російська мова, фізика, французька мова, хімія.

Реєстрація триває з 10 до 31 січня 2017 року

Вартість пробного ЗНО з одного предмета становить 129 грн.

Увага! У разі неявки учасника на пробне зовнішнє незалежне оцінювання з будь-якої причини сплачені кошти не повертаються!

Реєстрація на ПЗНО
Розклад ЗНО-2017

23 травня – українська мова і література;

25 травня – іспанська мова;

25 травня – німецька мова;

25 травня – французька мова;

29 травня – англійська мова;

31 травня – математика;

02 червня – історія України;

06 червня – російська мова;

08 червня – біологія;

12 червня – географія;

14 червня – фізика;

16 червня – хімія.

Реєстрація на ЗНО триває з 06 лютого до 17 березня 2017 року

Реєстрація на ЗНО
ЗНО on-line

Сервіс для школярів України –

zno.osvita.ua

З його допомогою старшокласники можуть перевірити свої знання і потренуватися перед зовнішнім незалежним оцінюванням (ЗНО).

Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » Архив новостей
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 84 85 »

03 березня 2017 року на базі логопедичного пункту № 1 відбулося чергове засідання ММО вчителів-логопедів управління освіти.

В рамках методоб’єднання проведено логопедичні посиденьки з елементами практичного показу корекції, постановки та автоматизації звуків у мові дітей. Вчителем-логопедом Барановою Т.М. та Вовк Н.М. підготовлені відео презентації практичної логокорекційної роботи з дітьми з постановки та автоматизації звуків [р, л].

В другій частині засідання під час обміну досвідом вчителі-логопеди Кореняк. Н.В. та Охріменко В.В. доповіли про логопедичну роботу з молодшими школярами та використання ІКТ, а також обговорили питання фонематичного сприймання та розвитку фонематичного слуху.

Завідувач ПМПК Кабанець В.М. підвела підсумок засідання ММО, подякувала за організацію, підготовку та проведення; ознайомила присутніх з новими нормативними документами щодо організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами, зокрема Лист Міністерства освіти і науки України «Про сучасні підходи до навчально-виховного процесу учнів з особливими освітніми потребами» та рішенням Прилуцької міської ради № 8 від 26.11.2016 «Про організацію харчування учнів у ЗНЗ та дітей у ДНЗ ... Читать дальше »

Переглядів: 492 | Додав: KDG | Дата: 06.03.2017

 

02 березня 2017 року на базі ЗОШ І-ІІІ №10 відбулося чергове засідання постійно діючого семінару заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів міста на тему «Формування системи патріотичного виховання в умовах сучасної школи».

Теоретичний модуль семінару був присвячений музейній педагогіці . Він складався з таких етапів:

  • виступ методиста міського методичного центру Гапченко Л.М. з питання «Застосування сучасних підходів до формування громадянсько-патріотичних цінностей особистості відповідно до основних орієнтирів виховання»;
  • презентація заступника директора з виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ст.№10 Калашнік Ю.П. «Шкільний музей – центр національно-патріотичного виховання учнів».

... Читать дальше »

Переглядів: 501 | Додав: KDG | Дата: 03.03.2017

 

Згідно плану роботи опорної школи вчителів початкової освіти 1 березня 2017 року на базі Прилуцької спеціалізованої школи № 6 відбулося чергове засідання. Розпочали роботу початківці аукціоном педагогічних ідей «Національне виховання молодших школярів на уроках літературного читання», де присутні мали змогу поділитися своїми надбаннями з питань особливостей національного виховання, шляхів та засобів національного виховання в школі, а також способів практичної реалізації даного питання.

Продовжилася робота опорної школи відкритим уроком з позакласного читання, проведеного досвідченим педагогом Грицкевич Л. В., яка вміло створила умови для виховання національних цінностей, розширила уявлення дітей про колорит та красу Прикарпаття, вчила розуміти красу поетичних творів видатної дитячої поетеси Марійки Підгірянки.

Переглядів: 445 | Додав: KDG | Дата: 02.03.2017

 

28 лютого 2017 року на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені С.Г.Шовкуна відбулося засідання методичного об’єднання вчителів 2-х класів. Присутні відвідали відкритий урок природознавства на тему «Коли повертаються із вирію перелітні птахи?», який провела Бібко Ірина Григорівна.

Проведений урок підтвердив високий методичний та фаховий рівень учителя. Учні мали змогу розширити та поглибити знання про розмаїття перелітних птахів, удосконалити вміння порівнювати їх за характерними ознаками. Ірина Григорівно уміло зв’язала тему уроку з народознавчим матеріалом. Прийоми мотивації та організації навчальної роботи сприяли створенню ситуацій, при яких діти відчували задоволення від своїх успіхів. Використання наочності та технічних засобів навчання дозволило не тільки доступно і цікаво викласти матеріал, а й попередити втому школярів. Майстерність учителя сприяла оптимальному засвоєнню нових знань.

Члени ММО отримали позитивні в ... Читать дальше »

Переглядів: 455 | Додав: KDG | Дата: 02.03.2017

 

В рамках реалізації І етапу науково-методичної теми управління освіти «Формування національної свідомості та патріотизму особистості в навчально-виховному процесі» у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах міста» 27 лютого 2017 року на базі міського методичного центру був проведений захист проектів «Спадщина».

Презентації всіх загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів були ґрунтовно підготовлені за основними напрямками роботи проекту «Спадщина». Оригінальністю та неординарним підходом до створення проекту відзначилась СШ І-ІІІ ст. № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій. Проект був представлений у вигляді відеопрезентації.

Цікаві ідеї з національно-патріотичного виховання були висвітлені у проектах:

Переглядів: 705 | Додав: KDG | Дата: 02.03.2017

 

28 лютого 2017 року на базі ДНЗ № 28 Центру С.Ф.Русової відбулося засідання міського методичного об'єднання практичних психологів ДНЗ.

У рамках ММО практичний психолог ДНЗ № 28 Кантур Аліна Сергіївна провела тренінг «Профілактика конфліктної поведінки в педагогічному колективі дошкільного навчального закладу», в якому взяли участь адміністрація та педагоги ДНЗ № 28 та практичні психологи ДНЗ.

Вправи тренінгу були спрямовані на поглиблення знань про специфіку конфлікту як одного з явищ комунікації; на формування адекватного сприйняття конфліктів; на відпрацювання умінь щодо конструктовного вирішення конфліктних ситуацій та навичок способів їх запобігання.

Кантур А. ... Читать дальше »

Переглядів: 411 | Додав: KDG | Дата: 28.02.2017

 

27 лютого 2017 року на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12 відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів біології, екології та природознавства. Учасники засідання відвідали відкритий урок біології у 6 класі з теми «Мохи» (вчитель Ходоса В.П.). В ході засідання було обговорено питання «Застосування проблемного навчання на уроках біології» (з досвіду роботи Томилець Т.М., вчителя біології ЗОШ І-ІІІ ст. № 14).

Гапченко Л.М.,методист міського методичного центру, акцентувала увагу педагогів на інноваційних технологіях, методах, прийомах навчання (кейс-технологія, фішбоун, кластер та ін…) та надала методичні рекомендації з їх використання на уроках та в позаурочній роботі. Людмила Миколаївна проаналізувала результати участі команд загальноосвітніх навчальних закладів міста у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології та екології, участі учнів у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН та окреслила завдання по роботі з обдарованими учнями.

... Читать дальше »

Переглядів: 438 | Додав: KDG | Дата: 28.02.2017

 
 

27 лютого в Прилуцькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 імені Сергія Гордійовича Шовкуна відбулося засідання міського методичного об'єднання вчителів фізики ЗНЗ міста. У ході зібрання було висвітлено питання роботи з обдарованими учнями в процесі підготовки їх до Всеукраїнської олімпіади з фізики та інших інтелектуальних змагань.

Ключовим питанням став фізичний експеримент, який вдало продемонструвала вчитель фізики ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 Галина Дубогай. Показані досліди можна використовувати як на уроках фізики так і в позакласній роботі з предмету. Власними наробками проведення фізичного е ... Читать дальше »

Переглядів: 365 | Додав: KDG | Дата: 27.02.2017

 
 

24 лютого 2017 року на базі ДНЗ №19 відбулося чергове засідання постійно діючого семінару вихователів-методистів ДНЗ міста (керівник Кравченко О.В.) з проблеми «Формування національно-патріотичної свідомості дошкільнят».

Учасники семінару обговорили актуальне питання «Система методичного супроводу педагогів щодо удосконалення патріотичного виховання дошкільників». Зубко Т.А., методист ММЦ, наголосила на змісті інстркутивного листа МОН України «Про організацію національно-патріотичного виховання у дошкільних навчальних закладах», надала методичні рекомендації, щодо реалізації концепції науково-методичної теми ... Читать дальше »

Переглядів: 554 | Додав: KDG | Дата: 27.02.2017

 

24 лютого 2017 році на базі Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9 відбулося засідання міського методичного об’єднання учителів 1-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Урок природознавства у 1-му класі на тему «Звірі. Чим звірі відрізняються від інших тварин» провела вчитель з початкової освіти Щербина Валентина Василівна. В ході уроку учні були ознайомлені з головними істотними ознаками звірів; збагатили знання новими відомостями про живлення звірів. Валентина Василівна прищеплювала учням любов до природи, бережливого ставлення до тварин.

Прагнучи забезпечити активну інтелектуальну діяльність учнів на уроці, учитель використовувала сучасні форми, методи і прийоми роботи, які відповідають новому Державному стандарту початкової освіти.

Учасники засідання провели педагогічний діалог на тему «Виховання молодшого школяра засобами природи».

Переглядів: 460 | Додав: KDG | Дата: 27.02.2017

 

23 лютого 2017 року на базі КЗ «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради відбулося чергове засідання ММО вчителів-логопедів, дефектологів та вихователів спеціальних груп ДНЗ. Провідною темою даного засідання обрано: «Корекційна робота з дітьми, які мають складні порушення психофізичного розвитку».

Вчитель-дефектолог навчально-реабілітаційного центру Тищенко Т.М. нагадала присутнім основні завдання корекційного навчання, класичні методи психокорекційної роботи з дітьми дошкільного віку та поділилася власними надбаннями з цього напрямку, а саме - інтерактивним посібником «Малятам про королеву Математику». Також Тетяна Михайлівна продемонструвала відеозапис корекційно-розвивального заняття з використанням логоритмічних вправ «Зимонько-зима, всі ми раді не дарма!»

Спеціалісти мали змогу обмінятися думками, поділитися досвідом з питань психокорекції складних порушень у дітей дошкільного віку та переглянути психокорекційне обладнання кімнати за ме ... Читать дальше »

Переглядів: 380 | Додав: KDG | Дата: 26.02.2017

 

23 лютого 2017 року на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 відбулося засідання міського методичного об'єднання вчителів іноземної мови загальноосвітніх навчальних закладів.

Урок англійської мови у 3-Б класі на тему «Домашні обов'язки. Розвиток граматичних навичок» провела учитель англійської мови ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 Бондаренко Олена Володимирівна.

У ході обговорення учасники засідання відмітили, що урок був проведений відповідно до методики проведення уроків англійської мови у початковій школі; були максимально та доречно використані можливості інформаційно-комунікаційних технологій, якими Бондаренко О.В. володіє досконало; організована вчителем самостійна робота учнів над мовним та мовленнєвим матеріалом дозволила третьокласникам ре ... Читать дальше »

Переглядів: 416 | Додав: KDG | Дата: 26.02.2017

 

20 лютого на базі ЗОШ І-ІІІ ст. № 9 пройшло засідання методичного об'єднання вчителів фізичної культури. Під час проведення засідання було відвідано урок з фізичної культури, вчитель Симоненко В.П.(спортивний модуль "Гімнастика"). Також заслухали доповідь вчителя ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 імені Сергія Гордійовича Шовкуна Варченка І.О. на тему "Спортивні ігри як одна з вагомих складових шкільної програми з фізичної культури" та заслухали методиста ММЦ Загороднюк-Карловську Н.С. щодо орієнтовних умов проведення міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)у 2017 році.

Переглядів: 439 | Додав: KDG | Дата: 26.02.2017

 

Згідно з річним планом управління освіти Прилуцької міської ради, ММЦ та в ході реалізації І етапу науково-методичної теми «Формування національної свідомості та патріотизму особистості в навчально-виховному процесі» 23 лютого 2017 року був проведений захист проектів «Спадщина» в рамках міського огляду-конкурсу серед дошкільних навчальних закладів міста. Всі дитячі садки та НВК подали презентаційні матеріали, які висвітлюють систему роботи, заплановану для реалізації концепції науково-методичної теми. В ході захисту виступаючі аргументували актуальність обраної теми, акцентували увагу журі на роботу методичної служби під час формування національної свідомості та патріотизму в дошкільників у навчально-виховному процесу.

Переможцями стали:

  • Половецька Світлана Олександрівна, вихователь-методист дошкільного навчального закладу № 2 санаторного типу туберкульозного профілю з проектом «Спадщина українського народу – дітям!»;
  • Константиненко Л ... Читать дальше »
Переглядів: 512 | Додав: KDG | Дата: 25.02.2017

 

Вітаємо з перемогою ученицю 9-А класу Дорошенко Анастасію, яка нагороджена Дипломом дипломанта ІІІ ступеня міської літературно-мистецької премії імені Любові Забашти «Квіт папороті» - 2016 за особистий внесок у розвиток культури міста, української літератури та створення художніх творів, що несуть відповідальність за долю народу та України, утверджують ідеали гуманізму та духовних цінностей, сприяють вихованню національної гідності.

Переглядів: 503 | Додав: KDG | Дата: 23.02.2017

...
Друк
Пошук
Календар
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Гаряча лінія
Національна дитячагаряча лінія
...
Архів записів
Педагогічна преса
Новини osvita.ua
ПОГОДА
GISMETEO: Погода по г.Прилуки
Карта відвідування
Радіо online

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz