Прилуцький міський методичний центр
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Вторник, 23.04.2024, 22:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
МОН України
Педагогічна преса
УЦОЯО
КРЦОЯО
До уваги батьків!
м. Прилуки
Корисні посилання

Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації

Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д.Ушинського

Управління освіти Прилуцької міської ради

Пробне ЗНО-2017

01 квітня 2017 р. – українська мова і література;

08 квітня 2017 р. – англійська мова, біологія, географія, іспанська мова, історія України, математика, німецька мова, російська мова, фізика, французька мова, хімія.

Реєстрація триває з 10 до 31 січня 2017 року

Вартість пробного ЗНО з одного предмета становить 129 грн.

Увага! У разі неявки учасника на пробне зовнішнє незалежне оцінювання з будь-якої причини сплачені кошти не повертаються!

Реєстрація на ПЗНО
Розклад ЗНО-2017

23 травня – українська мова і література;

25 травня – іспанська мова;

25 травня – німецька мова;

25 травня – французька мова;

29 травня – англійська мова;

31 травня – математика;

02 червня – історія України;

06 червня – російська мова;

08 червня – біологія;

12 червня – географія;

14 червня – фізика;

16 червня – хімія.

Реєстрація на ЗНО триває з 06 лютого до 17 березня 2017 року

Реєстрація на ЗНО
ЗНО on-line

Сервіс для школярів України –

zno.osvita.ua

З його допомогою старшокласники можуть перевірити свої знання і потренуватися перед зовнішнім незалежним оцінюванням (ЗНО).

Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Декабрь » 10 » ЗНО-2013 – про найголовніше з перших вуст!
23:12
ЗНО-2013 – про найголовніше з перших вуст!
Бекграундер
за матеріалами прес-конференції
«ЗНО-2013 – про найголовніше з перших вуст!»

05.12.2012, ЛІГАБізнесІнформ
30 листопада поточного року набрав чинності Порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році, затверджений наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22 жовтня 2012 року № 1130 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 08 листопада 2012 року за №1885/22197. Цим документом визначено нормативно-правові засади проведення ЗНО-2013.
Терміни кожного з етапів підготовки та проведення тестування наступного року встановлено Календарним планом підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2013 році, затвердженим наказом МОНмолодьспорту від 20 листопада 2012 року № 1297.
Зазначені вище, а також інші документи, які регламентують проведення зовнішнього незалежного оцінювання, розміщені на офіційному веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
Реєстрація для участі у ЗНО-2013
Реєстрація на ЗНО-2013 триватиме з 4 січня до 5 березня 2013 року. У межах часу, відведеного на реєстрацію, майбутні вступники матимуть змогу самостійно у будь-який зручний для них час сформувати заяву-реєстраційну картку за допомогою спеціальної програми, створеної фахівцями Українського центру оцінювання якості освіти, яку буде розміщено на веб-сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.
Абітурієнт може обрати не більше 4 навчальних предметів для складання тестів.
Під час роботи з програмою створення заяви-реєстраційної картки абітурієнти зможуть зазначити необхідність перекладу тесту та інформаційного бюлетеня однією з мов національних меншин (російською, угорською, румунською, молдовською, польською, кримськотатарською).
У спеціально відведених місцях заяви-реєстраційної картки необхідно наклеїти 2 фотокартки розміром 3х4 см.
До заяви-реєстраційної картки необхідно долучити:
- копію паспорта (особи, яким станом на 1 вересня 2012 року не виповнилося 16-ти років, та які не отримали паспорт, будуть мати змогу зареєструватися за свідоцтвом про народження);
- копію документа про повну загальну середню освіту або довідку з місця навчання;
- для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних – копію документа про зміну прізвища, імені, по батькові.
Звертаємо увагу абітурієнтів, що їх буде розподілено до пунктів тестування для проходження ЗНО за фактичною адресою проживання, вказаною ними під час реєстрації з урахуванням потреби складати тести мовами національних менших. Тому радимо абітурієнтам зазначати адресу проживання на момент проходження ЗНО, при цьому враховувати, що на цю адресу надходитиме уся кореспонденція, надіслана для участі у тестуванні.
Особи, які не матимуть змоги самостійно сформувати комплект реєстраційних документів, можуть звернутися по допомогу до одного із пунктів реєстрації, що будуть створені у кожній області.
Інформацію про розміщення та графік роботи пунктів реєстрації буде опубліковано на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.
Сформувавши пакет необхідних для реєстрації документів, абітурієнти мають надіслати їх до регіональних центрів оцінювання якості освіти поштою (дата відправлення визначатиметься за поштовим штемпелем).
Відстежити стан оброблення реєстраційних заяв абітурієнти зможуть в он-лайн режимі на сайті відповідного регіонального центру за номером заяви-реєстраційної картки або за штрих-кодом поштового відправлення. У разі відсутності протягом 2-3 тижнів інформації про надходження реєстраційної заяви до регіонального центру оцінювання якості освіти варто звернутися до поштового відділення або за телефоном інформаційної підтримки відповідного регіонального центру.
Радимо не відкладати реєстрацію на останні дні, бо у такому випадку абітурієнт може не встигнути виправити можливі помилки, допущені під час реєстрації, або за необхідності внести зміни до своїх даних.
Вносити зміни до реєстраційних даних у 2013 році можна лише до 19 березня.
У разі неналежного оформлення реєстраційних документів для участі у зовнішньому незалежному тестуванні абітурієнтові повертаються надіслані ним документи із зазначенням причин відмови в реєстрації.
Якщо абітурієнт дотримався вимог щодо реєстрації на ЗНО-2013 і вона відбулася успішно, абітурієнт отримає поштою Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року, реєстраційну картку абітурієнта й інформаційний бюлетень «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2013 рік».
Інформаційні сторінки для кожного абітурієнта будуть створені на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
Очікується, що для проходження зовнішнього незалежного оцінювання у 2013 році зареєструється 311,5 тисяч осіб.
Графік проведення ЗНО-2013
Тестування розпочнеться 3 червня (хімія) та завершиться 27 червня (світова література).
Графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання розміщено на сайті Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.
Зовнішнє незалежне оцінювання з двох предметів – іноземні мови (08.06) та географія (15.06) – буде проведено в суботу.
Тестування з української мови і літератури, історії України та математики відбудеться у 2 сесії.
Під час зовнішнього оцінювання абітурієнти будуть складати тести з 14 предметів: української мови та літератури (обов’язковий предмет для вступу до ВНЗ), математики, історії України, російської мови, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької, іспанської мов, а також нового предмета порівняно з 2012 роком – світової літератури.
Графік проведення ЗНО-2013
3 червня - хімія
5, 6 червня - українська мова і література
8 червня - іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська)
10 червня - російська мова
12, 13 червня - математика
15 червня - географія
17 червня - всесвітня історія
19, 20 червня - історія України
22 червня - фізика
25 червня - біологія
27 червня - світова література
Абітурієнти, які з поважних причин, визначених Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році, не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, можуть протягом 5 робочих днів, включаючи день проведення тестування, подати до відповідного регіонального центру заяву із проханням надати їм можливість скласти тест під час додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання, долучивши до заяви документи на підтвердження наявності таких поважних причин.
Додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання буде проведено з 4 до 11 липня 2013 року.
Нововведення
У 2013 році особи, які у поточному році навчаються за кордоном, можуть взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні під час основної або додаткової сесії за їхнім вибором.
Абітурієнти, які за релігійними переконаннями не можуть взяти участь у тестуванні в суботу, можуть зареєструватися для складання відповідних тестів під час додаткової сесії.
На інформаційних сторінках абітурієнтів, які вказали на необхідність здійснення перекладу інформаційного бюлетеня, буде розміщено бюлетень, укладений мовою, вибраною під час реєстрації.
Звертаємо увагу, що абітурієнти, які виявили бажання складати тести однією з мов нацменшин, отримають лише зошит цією мовою. Тестовий зошит українською мовою видаватися не буде.
Довідково. Для здійснення перекладів тестів мовами національних меншин у 2011 році було витрачено 63,4 тис. гривень.
Додатково наголошуємо, що буде підвищено контроль на пунктах тестування щодо недопущення порушення процедури проходження зовнішнього незалежного оцінювання. За прогнозними даними, кількість металошукачів на пунктах тестування значно збільшиться у порівнянні з минулим роком.
Нагадуємо, що протягом часу, відведеного для виконання тесту абітурієнт не повинен мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв обробки та зчитування інформації, незалежно від того, вимкнені ці засоби чи ні.
Певні зміни відбулися і в змістовій частині проведення ЗНО.
Зменшено кількість завдань в тестах з історії України та всесвітньої історії (з 60 до 55), відповідно й часу на їх виконання буде відведено менше (135 хвилин замість 150).
Не зважаючи на зменшення кількості завдань з фізики (з 36 до 34), час на виконання тесту залишиться тим самим (180 хвилин). Зокрема, зменшено кількість завдань з вибором однієї правильної відповіді, натомість збільшено кількість завдань відкритої форми з короткою відповіддю. Таким чином, зменшено кількість завдань, де можливе вгадування відповідей, шляхом розвантаження цієї частини тесту від завдань, що потребують громіздких обчислень. Підвищено значущість частини тесту, в якій абітурієнти розв’язують задачі та самостійно вписують числову відповідь (максимальна кількість балів за виконання таких завдань становить 20 балів з 56).
З метою підвищення точності вимірювання за рахунок удосконалення критеріїв оцінювання власного висловлення в тестах з української мови та літератури й російської мови переглянуто систему оцінювання власного висловлення за критеріями 6а (орфографія та пунктуація), 6б (лексика, граматика та стилістика) – встановлено нові інтервали кількості помилок та балів (0-4 замість 0-6), що виставляються під час оцінювання мовного оформлення власного висловлення.
З метою підвищення точності вимірювання критерії оцінювання власного висловлення з іноземних мов зазнали змін як у своїй структурі, так і в системі оцінювання:
- скорочено кількість комунікативних ситуацій з 4 до 3;
- видалено критерій оцінювання «Логічність і послідовність викладу»;
- переглянуто систему оцінювання власного висловлення за критеріями «Лексика та граматика» (c, d). Встановлено нові інтервали кількості помилок та балів (0-2 замість 0-3), що виставляються під час оцінювання мовного оформлення власного висловлення.
Сподіваємося, що такі зміни в критеріях оцінювання власного висловлення з української, російської та іноземних мов дозволять підвищити якість перевірки бланків Б.
Основні аспекти, на які слід звернути увагу абітурієнтам під час підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року та участі у ньому
Розподіл абітурієнтів за пунктами тестування здійснюватиметься після завершення процесу формування бази даних абітурієнтів та визначення кількості осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання з певного предмета. Буде змінено алгоритм розподілу абітурієнтів між пунктами тестування. При розподілі будуть враховуватися адреса місця проживання абітурієнта та обрана ним мова складання тесту.
Інформацію про місце, дату та час початку проведення зовнішнього незалежного оцінювання з кожного предмета буде вказано в запрошенні-перепустці для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Запрошення-перепустки надсилатимуться поштою не менше ніж за три тижні до початку проведення тестувань, абітурієнти також матимуть можливість роздрукувати їх зі своїх інформаційних сторінок, розміщених на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
Рекомендуємо заздалегідь дізнатися про маршрути проїзду до пунктів тестування. Адреси та карти розташування пунктів тестування буде розміщено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.
Для допуску на пункт тестування абітурієнт повинен мати при собі документи, які необхідно пред’явити на вході до пункту тестування:
- документ, що засвідчує особу (паспорт або свідоцтво про народження, серія й номер якого зазначені в Сертифікаті зовнішнього незалежного оцінювання);
- Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року;
- запрошення-перепустку для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.
У разі непред’явлення зазначених вище документів абітурієнт не допускається до пункту тестування.
До 5 липня 2013 року буде оголошено результати учасників основної сесії зовнішнього оцінювання, до 16 липня – результати абітурієнтів, які брали участь у додатковій сесії.
Пробне тестування 2013 року
Станом на 30 листопада особи виявили бажання взяти участь у 255 394 тестуваннях пробного зовнішнього незалежного оцінювання. З них здійснено оплату за участь у 154 469 тестуваннях.
Зважаючи на те, що на сьогодні продовжується оброблення інформації на підтвердження участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, звертаємо Вашу увагу, що надані відомості слід використовувати лише як попередні дані.
Графік проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання
23 березня – з української мови і літератури, біології, фізики, російської мови, всесвітньої історії, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької або іспанської;
30 березня – з математики, історії України, хімії, географії, світової літератури.
Окремо звертаємося до засобів масової інформації із проханням!
Подавайте достовірну інформацію про порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році, здійснюйте перевірку даних, що готуються до оприлюднення!
Якщо в інформаційних матеріалах Ви подаєте цитату, зазначайте її дослівно з метою уникнення неоднозначних потрактувань!
Тільки разом ми зможемо організувати ефективне інформування абітурієнтів щодо особливостей проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році!
За матеріалами сайту testportal.gov.ua
Переглядів: 1157 | Додав: KDG | Рейтинг: 0.0/0
...
Друк
Пошук
Календар
«  Декабрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Гаряча лінія
Національна дитячагаряча лінія
...
Архів записів
Педагогічна преса
Новини osvita.ua
ПОГОДА
GISMETEO: Погода по г.Прилуки
Карта відвідування
Радіо online

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz