Прилуцький міський методичний центр
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Понедельник, 29.04.2024, 02:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
МОН України
Педагогічна преса
УЦОЯО
КРЦОЯО
До уваги батьків!
м. Прилуки
Корисні посилання

Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації

Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д.Ушинського

Управління освіти Прилуцької міської ради

Пробне ЗНО-2017

01 квітня 2017 р. – українська мова і література;

08 квітня 2017 р. – англійська мова, біологія, географія, іспанська мова, історія України, математика, німецька мова, російська мова, фізика, французька мова, хімія.

Реєстрація триває з 10 до 31 січня 2017 року

Вартість пробного ЗНО з одного предмета становить 129 грн.

Увага! У разі неявки учасника на пробне зовнішнє незалежне оцінювання з будь-якої причини сплачені кошти не повертаються!

Реєстрація на ПЗНО
Розклад ЗНО-2017

23 травня – українська мова і література;

25 травня – іспанська мова;

25 травня – німецька мова;

25 травня – французька мова;

29 травня – англійська мова;

31 травня – математика;

02 червня – історія України;

06 червня – російська мова;

08 червня – біологія;

12 червня – географія;

14 червня – фізика;

16 червня – хімія.

Реєстрація на ЗНО триває з 06 лютого до 17 березня 2017 року

Реєстрація на ЗНО
ЗНО on-line

Сервіс для школярів України –

zno.osvita.ua

З його допомогою старшокласники можуть перевірити свої знання і потренуватися перед зовнішнім незалежним оцінюванням (ЗНО).

Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Декабрь » 11 » Особливості вступної кампанії 2013 року
10:40
Особливості вступної кампанії 2013 року
Державні правила прийому до вищих навчальних закладів удосконалюються лише технічно та на основі досвіду проведення цьогорічної вступної кампанії.
Про це сьогодні повідомив Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України.
Дмитро Табачник спочатку поінформував присутніх про підсумки проведення цьогорічної вступної кампанії: «Вступна кампанія 2012 року відзначилася належним рівнем організації та посиленою увагою з богу громадськості й засобів масової інформації. Зокрема, у 2012 році у повному форматі запроваджено Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО), за допомогою якої вступники могли подати електронну заяву на вступ і стежити за станом її опрацювання. У цьому році підвищено прохідний бал з профільних предметів зі 124 до 140 балів при вступі на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра; прохідний бар’єр подолали понад 83% абітурієнтів».
Як повідомив Міністр, усього у 2012 році на тестування було зареєстровано близько 324 тис. осіб, з яких взяли участь у ЗНО – майже 300 тис., що на 75 тис. більше, ніж минулого року.
Під час вступної кампанії 2012 року електронною системою подачі документів скористалася третина усіх бажаючих вступити на навчання за освітньо-кваліфікаційною програмою бакалавра. За всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями у системі було зареєстровано майже 2 млн 40 тис. заяв вступників.
Найбільше електронних заяв надійшло до Київського національного університету імені Тараса Шевченка (понад 46 тис.), Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (понад 41 тис.), Львівського національного університету імені Івана Франка (майже 40 тис.), Національного авіаційного університету (понад 35 тис.) та Національного університету «Львівська політехніка» (майже 33 тис.).
Не обійшлося й без рекордів. За словами Дмитра Табачника, це стосується, в першу чергу, конкурсу, який на денній формі бакалаврату подекуди складав до 14 осіб на місце. У КНУ імені Тараса Шевченка конкурс на державне замовлення сягав до 60 осіб на місце.
Якісний інформаційний супровід абітурієнтів – ще одна особливість цьогорічної кампанії. «Система «Конкурс», яка була створена Міністерством освіти і науки, молоді та спорту з метою оперативного інформування абітурієнтів про надходження заяв на вступ до ВНЗ, зафіксувала рекордну за часів незалежності України кількість переглядів. За час вступної кампанії в системою скористувалося 123 млн відвідувачів, з них понад 8 млн 700 тис. – постійні користувачі», – сказав Дмитро Табачник.
За оперативними даними ЄДЕБО, до вищих навчальних закладів України І-ІV рівнів акредитації всіх форм власності та підпорядкування зараховано 398 тисяч 400 осіб, з них:
- за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста – 162 тис. осіб (у тому числі 97,5 тис. осіб – за кошти державного та місцевого бюджетів, що становить 50 %);
- за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра – 237,4 тис. осіб (у тому числі 122,6 тис. осіб – за кошти державного та місцевого бюджетів, що становить 52 %).
Окрім того, Міністр зазначив, що особливості проведення вступної кампанії 2013 року не будуть суттєво відрізнятися від проведення цьогорічної кампанії.
Так, документи на вступ прийматимуться з 1 до 31 липня 2013 року. За вступниками залишається право подавати сертифікати ЗНО 2013 року, а також 6 років, впродовж яких сертифікат дійсний. Також розширено діапазон мов національних меншин, якими можуть оприлюднюватися правила прийому до вищих навчальних закладів. У 2013 році подавати заяви в електронному вигляді матимуть право вступники, які братимуть участь у конкурсному відборі не тільки за кваліфікацією «бакалавр», а й «молодший спеціаліст» на основі атестату про загальну середню освіту.
В Умовах прийому 2013 року урегульовано також порядок зарахування вступників за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб. «Для всіх вищих навчальних закладів цей порядок узагальнено й уніфіковано, що урівнює права усіх абітурієнтів, які виявлять бажання навчатись за контрактом. У цьому році ми зі спостерігачами виявили деякі прикрі хитрощі вищих навчальних закладів: до завершення зарахувань за кошти держзамовлення починають приймати на контрактну форму. Це неприпустимо, це намагання, користуючись розгубленістю молодих людей та їхніх батьків, незаконно наповнити скарбницю вищих навчальних закладів», – наголосив Дмитро Табачник.
Також Міністр зазначив, що додаткові бали будуть зараховуватися призерам олімпіад та учасникам ІІІ-го етапу конкурсів-захистів робіт учнів-членів Малої академії наук лише якщо ця робота відповідає спеціальності, яку обирає абітурієнт.
Головними завданнями вступної кампанії, як наголосив Дмитро Табачник, визначено:
- неухильне дотримання кожним вищим навчальним закладом затверджених Правил прийому;
- прозоре конкурсне зарахування на навчання до вищих навчальних закладів;
- дотримання єдиних вимог до організації та проведення вступної кампанії, незалежно від статусу, підпорядкованості чи форми власності вищого навчального закладу;
- достовірність та своєчасність подання статистичної звітності за підсумками вступної кампанії, наказів про зарахування у паперових та електронних варіантах.
«Визначені головні завдання – це своєрідні критерії, за якими буде оцінюватися робота кожного вищого навчального закладу. Будь-яке порушення цих правил призводитиме до скасування наказу щодо зарахування», – наголосив Міністр.
За матеріалами www.mon.gov.ua
Переглядів: 670 | Додав: KDG | Рейтинг: 0.0/0
...
Друк
Пошук
Календар
«  Декабрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Гаряча лінія
Національна дитячагаряча лінія
...
Архів записів
Педагогічна преса
Новини osvita.ua
ПОГОДА
GISMETEO: Погода по г.Прилуки
Карта відвідування
Радіо online

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz